Κλασματική αναζωογόνηση λέιζερ - τι είναι αυτό;

Κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ- μια καλλυντική διαδικασία κατά την οποία το δέρμα εκτίθεται σε μια σειρά ακτίνων μικρο-ακτίνων λέιζερ. Αυτό το φαινόμενο υποτίθεται ότι ενεργοποιεί τις διαδικασίες αναγέννησης και την κολλαγονογένεση. Αυτή είναι μια σχετικά νέα αλλά ήδη πολύ δημοφιλής τεχνολογία υλικού. Με άλλο τρόπο ονομάζεται Fraxel, κλασματική επανεμφάνιση λέιζερ ή φωτοθερμόλυση.

Κλασματική αναζωογόνηση λέιζερ του δέρματος του προσώπου

Η αρχή της λειτουργίας και οι παραλλαγές της κλασματικής αναζωογόνησης με λέιζερ

Πώς λειτουργεί ένα κλασματικό λέιζερ; Οι μικροακτίνες που εκπέμπονται από τη συσκευή προκαλούν θερμικό σοκ, σε απάντηση του οποίου τα «τεμπέλικα» κύτταρα του δέρματος αρχίζουν να λειτουργούν πιο ενεργά. Για την επιδιόρθωση της κατεστραμμένης περιοχής, χωρίζονται γρηγορότερα. Παλιά κύτταρα που έχουν διαπιστωθεί ότι είναι μη λειτουργικά πεθαίνουν και τα νεαρά υποχωρούν. Η θέρμανση των βαθιών στρωμάτων του δέρματος συνοδεύεται από μερική μετουσίωση των πρωτεϊνών και σχηματισμό νέων συστατικών της εξωκυτταρικής μήτρας, συμπεριλαμβανομένης της ελαστίνης και του κολλαγόνου.

Το βάθος της πρόσκρουσης διαφοροποιείταιΑφηρητική και μη αφαιρετική αναζωογόνηση με λέιζερΤοΤοΤοΤο πρώτο είναι επιφανειακό και μοιάζει με λείανση. Η θεραπεία με λέιζερ των ανώτερων στρωμάτων του δέρματος σχετίζεται με την εξάτμιση της υγρασίας και τη βλάβη της επιδερμίδας. Μετά την επούλωση, το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό, η ανακούφιση και το χρώμα του είναι ισορροπημένα. Με μη αφαιρετική φωτοθερμόλυση, το λέιζερ δρα στα βαθιά στρώματα του δέρματος. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα σχηματιστούν ανοιχτές πληγές.

Κάθε τύπος αναζωογόνησης έχει τα οφέλη και τα λεπτά του. Έτσι, η επίδραση της αφαιρετικής επανεμφάνισης λέιζερ γίνεται ήδη αισθητή μετά την πρώτη διαδικασία. Με αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να απαλλαγείτε από βαθιές ρυτίδες και κηλίδες ηλικίας, μετά την ακμή, ραγάδες και ουλές. Με μια μη αφαιρετική διαδικασία δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης και η αντιγηραντική επίδραση μπορεί να γίνει αισθητή για αρκετά χρόνια. Αυτός ο τύπος φωτοθερμόλυσης συνιστάται σε άτομα κάτω των 40 ετών με τα πρώτα σημάδια ηλικίας: λεπτές ρυτίδες, μειωμένο στροβιλισμό.

Διαδικασία φωτοθερμόλυσης για αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου

Ενδείξεις και αντενδείξεις για τη διαδικασία

Αξίζει να καταφύγετε στη διαδικασία της φωτοθερμόλυσης εάν:

 • Χαλαρωμένο, χαλαρωμένο δέρμα.
 • Τόσο λεπτές όσο και βαθιές ρυτίδες, πόδια του κοράκι.
 • Χρωματισμός οποιασδήποτε προέλευσης.
 • Αυξημένη έκκριση σμήγματος.
 • Διευρυμένοι πόροι, επιρρεπείς σε ακμή.
 • Ουλές, ραγάδες, μετά την ακμή.
 • Αγγειακοί "αστερίσκοι" (ροδόχρου ακμή).
 • Ματ χροιά.
Κλασματικό λέιζερ προσώπου

Οι αντενδείξεις για κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ είναι:

 • Αλλεργίες, ψωρίαση.
 • Αυτοάνοσο νόσημα.
 • Εγκυμοσύνη, γαλουχία.
 • Διαταραχές του αίματος.
 • Λοιμώξεις του δέρματος, φλεγμονή στην περιοχή της προβλεπόμενης θεραπείας.
 • Όλες οι χρόνιες ασθένειες στο στάδιο της αντιστάθμισης.
 • Ογκολογία.
 • Αυξημένη θερμοκρασία σώματος.
 • Σακχαρώδης διαβήτης.
 • Τάση σχηματισμού χηλοειδών ουλών.
 • Επιληψία.
Κλασματική διαδικασία αναζωογόνησης με λέιζερ που εξαλείφει τις λεπτές ρυτίδες

Χαρακτηριστικά της αναζωογόνησης με λέιζερ

Η προετοιμασία για κλασματική φωτοθερμόλυση συνίσταται στην άρνηση επίσκεψης στο σολάριουμ και στην παραλία για δύο εβδομάδες. Όλο αυτό το διάστημα, δεν μπορείτε επίσης να καθαρίσετε το δέρμα, να κάνετε χημικά peeling, να πάρετε σουλφοναμίδια, φθοριοκινολόνες και τετρακυκλίνες. Τρεις ημέρες πριν από τη διαδικασία, δεν πηγαίνουν πλέον στην πισίνα, το μπάνιο, τη σάουνα, δεν περιποιούνται την περιοχή της υποτιθέμενης έκθεσης σε καλλυντικά που περιέχουν αλκοόλ. Για την αποφυγή επιπλοκών, ο αισθητικός μπορεί να συνταγογραφήσει αντιιικά και αντιβακτηριακά φάρμακα για αυτήν την περίοδο. Η ημέρα την παραμονή της διαδικασίας πρέπει να πραγματοποιείται χωρίς αλκοόλ και τσιγάρα, χωρίς να πηγαίνετε στο γυμναστήριο.

Πριν από τη θεραπεία με λέιζερ, το δέρμα καθαρίζεται από καλλυντικά και ακαθαρσίες. Γενικά, η επίδραση του λέιζερ γίνεται σαν μια δυσάρεστη αίσθηση μυρμήγκιασμα, αλλά μερικές φορές μπορεί να απαιτείται ανακούφιση από τον πόνο. Σε αυτή την περίπτωση, ο αισθητικός εφαρμόζει αναισθητικό στην προετοιμασμένη περιοχή του δέρματος. Αφού λειτουργήσει η αλοιφή, αντιμετωπίζει το δέρμα με λέιζερ. Η διάρκεια της διαδικασίας εξαρτάται από την έκταση της περιοχής θεραπείας και κυμαίνεται από λίγα λεπτά έως μία ώρα. Τέλος, το δέρμα καταπρανεται με μια θρεπτική κρέμα.

Τις πρώτες ημέρες μετά τη διαδικασία, δεν επιτρέπεται η χρήση προϊόντων με βάση το αλκοόλ που συμπιέζουν τα μέρη του σώματος στα οποία έγινε φωτοθερμόλυση με ενδύματα συμπίεσης. Συνιστάται να αποκλείσετε τη σωματική δραστηριότητα για μια εβδομάδα, να επισκεφθείτε την πισίνα, τη σάουνα ή το μπάνιο και να περιορίσετε τον χρόνο στο δρόμο. Το δέρμα ενυδατώνεται τρεις φορές την ημέρα με ειδική κρέμα. Και αυτό για μισό μήνα. Είναι ανεπιθύμητο να κάνετε peeling, να χρησιμοποιείτε καλλυντικά με ρετινόλη, σαλικυλικό οξύ. Για δύο μήνες είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα με αντιηλιακό συντελεστή 35 ή περισσότερο.

Αναζωογόνηση δέρματος προσώπου με κλασματικό λέιζερ
Πόσες διαδικασίες χρειάζεστε για να έχετε το αποτέλεσμα; Τι αποτέλεσμα μπορείτε να περιμένετε;

Η φάση αποκατάστασης μετά από κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ διαρκεί 3 έως 7 ημέρες. Η ταχύτητα της ανάρρωσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο ζωής. Κατανάλωση αλκοόλ, κάπνισμα, υπερβολική δραστηριότητα, μη ισορροπημένη διατροφή, αϋπνία και άγχος - όλα αυτά μπορούν να επιβραδύνουν τις διαδικασίες αναγέννησης.

Τις πρώτες τρεις ημέρες μετά την έκθεση στο λέιζερ, μπορεί να παρατηρηθεί ερυθρότητα του δέρματος και ελαφρύ πρήξιμο. Τα αναισθητικά και η ψύξη του δέρματος μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ενόχλησης. Είναι φυσιολογικό η ένταση του δέρματος να γίνεται αισθητή μέσα σε μια εβδομάδα, υπάρχουν ξεφλουδισμένα σημεία. Μια παρενέργεια της διαδικασίας μπορεί να είναι ένα χάλκινο μαύρισμα, το οποίο θα εξαφανιστεί από μόνο του μετά από μισό μήνα.

Ένα μόνιμο αποτέλεσμα μετά από κλασματική φωτοθερμόλυση εμφανίζεται μετά από 2-5 διαδικασίες. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των συνεδριών μπορεί να καθοριστεί μόνο από έναν αισθητικό με βάση τα αρχικά δεδομένα. Τα διαστήματα μεταξύ των διαδικασιών είναι 3-4 εβδομάδες. Η κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ αναστέλλει τις διαδικασίες γήρανσης: οι ρυτίδες εξαφανίζονται ή γίνονται λιγότερο αισθητές, ο στροβιλισμός αυξάνεται, η δύναμη των πόρων μειώνεται και η χροιά βελτιώνεται. Αυτή η μέθοδος είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την καταπολέμηση ουλών, χρωματισμού, μετά την ακμή και ραγάδες.

Η κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ είναι μία από τις τρεις πιο δημοφιλείς διαδικασίες αισθητικής. Τα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνουν αποτελεσματικότητα, σύντομους χρόνους επούλωσης, φυσιολογία. Το αποτέλεσμα είναι ορατό μετά την πρώτη διαδικασία και διαρκεί έως και τρία χρόνια. Η μέθοδος έχει ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων. Είναι δυνατό να επιλέξετε το βάθος της έκθεσης με λέιζερ.