Fractional Thermolysis - Laser Facial Rejuvenation

κλασματική αναζωογόνηση δέρματος με λέιζερ

Ποιος δεν ονειρεύεται νέα, όμορφη και υγιή επιδερμίδα; Δυστυχώς, η γήρανση είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία. Με την αύξηση της ηλικίας, η ελαστικότητα χάνεται, οι πόροι διευρύνονται, εμφανίζονται ρυτίδες και εμφανίζονται κηλίδες ηλικίας. Πώς το αντιμετωπίζετε και είναι δυνατόν να το κάνετε χωρίς επέμβαση;

Μία από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές είναι η κλασματική θερμόλυση λέιζερ. Πρόκειται για μια μη χειρουργική διαδικασία αναζωογόνησης που μπορεί να λύσει μια μεγάλη ποικιλία προβλημάτων που σχετίζονται με την ηλικία και την αισθητική, συμπεριλαμβανομένης της εξομάλυνσης των ρυτίδων και της διόρθωσης ουλών.

Πως δουλεύει?

Η διαδικασία της φωτοθερμόλυσης βασίζεται στην κατευθυντική επίδραση μιας δέσμης λέιζερ, η οποία διασπάται σε αρκετές εκατοντάδες εξαιρετικά λεπτές δέσμες (τα λεγόμενα κλάσματα, εξ ου και το όνομα). Όταν χτυπήσουν την περιοχή του δέρματος στόχου, προκαλούν μικρή, αυστηρά ελεγχόμενη ζημιά θερμοκρασίας.

Σε απάντηση αυτών των μικροτραυμάτων, ξεκινά μια φυσική διαδικασία αναγέννησης. Υπάρχει αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου - μιας πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνη για τον τόνο και την ελαστικότητα του δέρματος. Το κατεστραμμένο στρώμα ανανεώνεται πλήρως. Ως αποτέλεσμα - ένα έντονο αναζωογονητικό αποτέλεσμα, το οποίο επιτυγχάνεται κυρίως με την ενεργοποίηση των φυσικών εσωτερικών πόρων του σώματός μας.

Ενδείξεις για κλασματική θερμόλυση

Με αυτήν τη διαδικασία μπορείτε:

 • εξομαλύνετε τις λεπτές ρυτίδες.
 • Βελτιώστε τον τόνο του δέρματος, κάντε το πιο ελαστικό.
 • διορθώστε την ανακούφιση: στενοί πόροι, αφαιρέστε ίχνη ακμής (μετά την ακμή), μικρές ραγάδες, ουλές μετά από εγκαύματα ή κοψίματα και άλλα ελαττώματα ουλής.
 • Αύξηση της χρώσης, μέλασμα (συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας).
 • πραγματοποιήστε ένα πλήρες peeling λέιζερ - από επιφανειακή έως ολική ανανέωση της επιφάνειας.

Γενικά, η κλασματική θερμόλυση είναι μια καθολική τεχνική που είναι κατάλληλη για ασθενείς όλων των ηλικιών και θεωρείται ιδανική επιλογή για όσους θέλουν αναζωογονητικό αποτέλεσμα αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμοι να πάνε σε πλαστικό χειρουργό. Μπορείτε να εργαστείτε στο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένης της ευαίσθητης περιοχής των βλεφάρων και του δέρματος γύρω από τα μάτια, καθώς και στο σώμα - για παράδειγμα στο λαιμό, το ντεκολτέ ή τα χέρια.

Δέρμα πριν και μετά από κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ

Τι συσκευές υπάρχουν

Η φωτοθερμόλυση πραγματοποιείται με διάφορα λέιζερ CO2 και erbium, δύο από τα οποία απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή:

 • Fraxel - ήταν από καιρό ηγέτης στην κατηγορία του και το όνομά του είναι ένα οικείο όνομα για τη διαδικασία κλασματικής αναζωογόνησης. Σήμερα θεωρείται ξεπερασμένο, αν και είναι πολύ αποτελεσματικό. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές (re: store, re: fine, re: pair) που έχουν αναπτυχθεί για διαφορετικούς τύπους δέρματος και σε διαφορετικά βάθη.
 • Το Mixto είναι ένα λέιζερ νέας γενιάς και το σημερινό «χρυσό πρότυπο». Διαφέρει από το Fraxel ως προς το μήκος κύματος και χρησιμοποιεί επίσης μια ειδική τροχιά των ακτίνων. Για το λόγο αυτό, ξεπερνά τον εξαιρετικό προκάτοχό του από κάθε άποψη: η διαδικασία είναι πιο βολική και ασφαλέστερα, απαιτούνται λιγότερες συνεδρίες και η ανάκτηση είναι ταχύτερη.

Υπάρχουν επίσης πολλές αναλογικές συσκευές, κυρίως ασιατικής προέλευσης. Μπορεί να είναι παρόμοια με τα Fraxel και Mixto ως προς την αρχή λειτουργίας τους, αλλά είναι πάντα κατώτερα από αυτά ως προς την ασφάλεια, καθώς δεν έχουν τόσο ακριβή ρύθμιση για την κλασματοποίηση, την ένταση και το βάθος διείσδυσης του πίδακα.

Πώς είναι η διαδικασία

Η συνεδρία ξεκινά με μια διαβούλευση με έναν αισθητικό, στην οποία καθορίζονται οι ενδείξεις και άλλες αποχρώσεις. Δεν απαιτείται ειδική εκπαίδευση, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε με το λέιζερ αμέσως:

 • Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσετε το δέρμα. Στη συνέχεια εφαρμόζεται ένα αναισθητικό (συνήθως ένα gel με βάση τη λιδοκαΐνη) στην περιοχή-στόχο.
 • Ο ασθενής και ο αισθητικός φορούν ειδικά γυαλιά για να προστατεύσουν τα μάτια από τυχαία χτυπήματα λέιζερ.
 • Στη συνέχεια, ο γιατρός προσαρμόζει τη συσκευή - ορίζει το βάθος διείσδυσης, την ισχύ σε joules, τον παλμό και άλλες παραμέτρους. Επιλέγονται ανάλογα με το προς επίλυση πρόβλημα.
 • Στη συνέχεια, η αισθητικός μετακινεί αργά τους χειρισμούς πάνω από την επιθυμητή περιοχή του δέρματος και τους τροφοδοτεί με τα ίδια ελαφριά κλάσματα. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά άβολο (ανάλογα με την ατομική αίσθηση του πόνου), αλλά γενικά είναι ανεκτό - οι περισσότεροι ασθενείς περιγράφουν τις αισθήσεις τους ως ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα ή αίσθημα καύσου.
 • Η όλη διαδικασία, χωρίς προετοιμασία, διαρκεί περίπου 20 λεπτά, ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της κατεργασμένης περιοχής. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση, εφαρμόζεται μια καταπραϋντική κρέμα στο πρόσωπο. Μπορείτε να πάτε σπίτι και να επιστρέψετε στη συνήθη ρουτίνα σας με ελάχιστους περιορισμούς.

Πόσο διαρκεί η αποκατάσταση μετά από κλασματική θερμόλυση και πώς φροντίζετε το δέρμα σας αυτό το διάστημα;

Η ερυθρότητα του προσώπου, μερικές φορές ελαφρύ πρήξιμο, παραμένει έως και 24 ώρες μετά τη συνεδρία. Μοιάζει με αυτό που συμβαίνει όταν ένα άτομο καίγεται ελαφρά από τον ήλιο. Μην φοβάστε, αυτή είναι μια φυσική αντίδραση που υποδεικνύει την έναρξη του μηχανισμού αναζωογόνησης.

Δέρμα μετά από κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ

Χαρακτηριστικές καφέ κηλίδες εμφανίζονται την επόμενη μέρα. Και την τρίτη ημέρα, εμφανίζεται ένας άλλος δείκτης των αλλαγών που έχουν ξεκινήσει - η μικροφλούδα του δέρματος (ξεφλούδισμα παλαιών σωματιδίων επιφάνειας), αλλά περνά αρκετά γρήγορα. Το μαύρισμα μπορεί να επιμείνει για 1-2 εβδομάδες μετά τη συνεδρία, δηλαδή την επίδραση του μαυρίσματος.

Υπάρχουν λίγοι περιορισμοί μετά τη διαδικασία, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να τους έχετε κατά νου, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο να μην επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και να υποστούν επιπλοκές:

 • Για 2-3 εβδομάδες δεν μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία, ούτε στο σολάριουμ, καθώς και στο μπάνιο / σάουνα (μπορείτε το βράδυ πριν από τη συνεδρία). Ταυτόχρονα, η ίδια η κλασματική θερμόλυση πραγματοποιείται μόνο την εποχή που δεν υπάρχει ενεργός ήλιος.
 • Τις πρώτες εβδομάδες, τα ενυδατικά καλλυντικά (μια ελαφριά κρέμα που δεν φράζει τους πόρους) πρέπει να εφαρμόζονται στην περιοχή που έχει υποστεί αγωγή.
 • Το επεξεργασμένο δέρμα πρέπει να προστατεύεται από ισχυρή μηχανική καταπόνηση. Απαγορεύεται κάθε peeling, peeling ή κρέμα με οξέα μέχρι να επουλωθούν εντελώς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεφλουδίσετε τις νιφάδες ξεφλουδίσματος, να ξύσετε έντονα ή να τρίψετε την περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η θερμόλυση λέιζερ.

Τα αναζωογονητικά αποτελέσματα αυξάνονται και κορυφώνονται μέσα σε ένα μήνα. Για να επιτευχθεί ένα πλήρες αποτέλεσμα με το λέιζερ Fraxel, απαιτούνται 3-6 διαδικασίες στις περισσότερες περιπτώσεις. Το Mixto αντιμετωπίζει μικρά ελαττώματα σε 1 συνεδρία, με πιο σοβαρά - σε 2-3. Το διάστημα μεταξύ τους είναι αρκετές εβδομάδες, έτσι ώστε το δέρμα να έχει χρόνο να ανακάμψει πλήρως.

Φωτογραφία πριν και μετά από κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ

Το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει «περιορισμό», αλλά είναι λογικό η κατάσταση του δέρματος να επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου υπό την επίδραση της ηλικίας και των εξωτερικών παραγόντων.

Αντενδείξεις, Επιπλοκές και Παρενέργειες

Όπως και άλλες μέθοδοι διόρθωσης υλικού, η κλασματική θερμόλυση δεν πραγματοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • ογκολογικές ασθένειες.
 • Επιληψία;
 • φλεγμονώδεις διεργασίες του δέρματος στην περιοχή -στόχο (νευροδερματίτιδα, ψωρίαση, ατοπική δερματίτιδα).
 • φρέσκες εκρήξεις έρπητα.
 • οξείες μολυσματικές ασθένειες.
 • πρόσφατη μεσαία ή βαθιά χημική απολέπιση, μηχανική δερμοαπόξεση.
 • Κύηση και γαλουχία.

Όσον αφορά τις επιπλοκές και τις παρενέργειες, η πιο συχνή χρώση είναι στην περιοχή που αντιμετωπίζεται. Το Fraxel, άλλα λέιζερ προηγούμενης γενιάς, μπορεί να προκαλέσει μάλλον σοβαρά εγκαύματα σε βαθιές ουλές με λανθασμένες ρυθμίσεις. Το Mixto δεν προκαλεί τέτοια προβλήματα.

Παρ 'όλα αυτά, η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της διαδικασίας εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αισθητικό: ο γιατρός πρέπει να καταλάβει ακριβώς τι, γιατί και πώς να προχωρήσει με μια τόσο ισχυρή συσκευή. Επομένως, η προστασία από επιπλοκές και άλλες ανεπιθύμητες συνέπειες είναι πολύ απλή - απλώς επικοινωνήστε με έναν έμπειρο ειδικό που ξέρει πώς να χρησιμοποιεί σύγχρονα λέιζερ.

Πόσο κοστίζει η κλασματική θερμόλυση;

Το κόστος της υπηρεσίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: τη μάρκα της συσκευής που χρησιμοποιείται για τη διόρθωση λέιζερ, τον όγκο της περιοχής που υποβλήθηκε σε θεραπεία, τη διάρκεια του μαθήματος και τα προσόντα του ειδικού. Ρωτήστε τον αισθητικό σας για το ακριβές ποσό.