Laser αναζωογόνηση προσώπου

Laser αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου

Η γήρανση είναι μια φυσική βιολογική διαδικασία που επηρεάζει όλους τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος. Είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στα μέρη του σώματος που αποτελούν την εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου.

Οι ιστοί του προσώπου, για παράδειγμα, εκτίθενται συνεχώς σε περιβαλλοντικές επιδράσεις, καθώς και σε λειτουργίες προσώπου, μάσησης και ομιλίας.

Το ζήτημα της διατήρησης της νεανικότητας του προσώπου είναι πολύ σημαντικό και επίκαιρο, καθώς είναι ένα είδος «τηλεφωνικής κάρτας» ενός ατόμου.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι επίλυσης αυτού του προβλήματος στις μέρες μας, αλλά σύμφωνα με κριτικές, η αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ αξίζει ιδιαίτερη προσοχή.

Πώς λειτουργεί το λέιζερ στο δέρμα

Η ουσία της μεθόδου είναι η κλασματική δράση μιας δέσμης λέιζερ στο δέρμα. Χωρίζοντας το σε πολλές πολύ λεπτές ακτίνες, το ρεύμα λέιζερ δρα στις μικροσκοπικές περιοχές του δέρματος και τις εξατμίζει. Οι περιοχές δράσης του λέιζερ βρίσκονται σε ένα ακριβώς καθορισμένο βάθος. Άθικτα κύτταρα, τα οποία βρίσκονται μεταξύ των ζωνών έκθεσης της δέσμης λέιζερ, ξεκινούν την ενεργό παραγωγή δύο κύριων δομικών υλικών - ελαστίνης και κολλαγόνου, καθώς αυτές οι ουσίες πρακτικά δεν σχηματίζονται πλέον ανεξάρτητα στο ανθρώπινο σώμα με την αύξηση της ηλικίας.

Μετά την αναζωογόνηση του προσώπου με λέιζερ, το χρώμα του δέρματος βελτιώνεται, οι σακούλες κάτω από τα μάτια αφαιρούνται, οι μέτριες και λεπτές ρυτίδες εξαφανίζονται ή διορθώνονται, το περίγραμμα του προσώπου σφίγγεται. Επιπλέον, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των χειρουργικών επεμβάσεων (π. χ. στην πλαστική χειρουργική), καθώς και για την επανεμφάνιση του δέρματος με λέιζερ.

Τύποι κλασματικής αναζωογόνησης προσώπου με λέιζερ

Υπάρχουν δύο τύποι διαδικασιών, ανάλογα με το βάθος και τον τύπο διείσδυσης της ακτίνας λέιζερ στο δέρμα:

 • Κλασματική αποτρίχωση με λέιζερ, η οποία περιλαμβάνει αφαίρεση μικρο-περιοχών του δέρματος και στη συνέχεια σύσφιξη των κατεστραμμένων μικρο-περιοχών καθώς προχωρά η διαδικασία επούλωσης. Το αποτέλεσμα ανύψωσης παρατηρείται μετά την πρώτη διαδικασία.
 • Μη αφαιρετική κλασματική αναζωογόνηση προσώπου, η οποία επίσης ανανεώνει το κολλαγόνο και την ελαστίνη στην κατεστραμμένη περιοχή, αλλά οι διαδικασίες λαμβάνουν χώρα στα βαθιά στρώματα του δέρματος όπου η ακτίνα λέιζερ διεισδύει χωρίς να καταστρέφει τα εξωτερικά στρώματα. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, η διαδικασία αναζωογόνησης είναι μεγαλύτερη.

Η βέλτιστη παραλλαγή της τεχνικής μπορεί να προταθεί από έναν ειδικό, αλλά σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις, η πιο αποτελεσματική στην αναζωογόνηση του προσώπου με λέιζερ είναι ο συνδυασμός διαφορετικών τύπων διαδικασιών έτσι ώστε η ανανέωση των κυττάρων όχι μόνο στην επιφάνεια του δέρματος, αλλά και σε βαθύτερα στρώματα Το

Οφέλη από την κλασματική αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ

Η κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με την κλασική μέθοδο.

Πρώτον, η επίδραση στο δέρμα είναι ακριβής, πράγμα που σημαίνει ότι η ζημιά του είναι ελάχιστη. Αυτό θα κάνει όλα τα ίχνη της διαδικασίας να εξαφανιστούν για 3-4 ημέρες μετά τη διαδικασία.

Δεύτερον, είναι δυνατή η θεραπεία μεγάλων περιοχών του δέρματος σε μία συνεδρία, όχι μόνο διατηρώντας την αναγεννητική του δύναμη, αλλά και ενεργοποιώντας το, γεγονός που εξασφαλίζει γρήγορη αποκατάσταση και μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα.

Τρίτον, η διαδικασία δεν απαιτεί αναισθησία και μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί στο δέρμα στη διάσπαση, το λαιμό και την περιοχή των ματιών.

Και τέταρτον, οι παρενέργειες είναι σπάνιες. Πιθανές επιπλοκές με τη μορφή κόκκινων κηλίδων στην περιοχή δράσης, ελαφρά φαγούρα, ξεφλούδισμα, εγκαύματα ή κρούστες στο δέρμα εξαφανίζονται γρήγορα. Ουλές, υπο- και υπερχρωματισμός είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Παρά τα αναφερόμενα πλεονεκτήματα, πριν εκτελέσετε τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις για αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ.

Ενδείξεις για αναζωογόνηση με λέιζερ

Η μέθοδος έχει αποδειχθεί κατά τη διάρκεια της ύπαρξής της, αλλά η επίδρασή της θα είναι ιδιαίτερα αισθητή με τα ακόλουθα δερματικά προβλήματα:

 • Φλέβες αράχνης.
 • Ουλές
 • Ραγάδες;
 • Διευρυμένοι πόροι.
 • Χρωματισμός;
 • Ακμή;
 • Ρυτίδες?
 • Χαλαρό, χαλαρό, ξεθωριασμένο δέρμα.
 • Τα πόδια του κοράκι γύρω από τα μάτια.

Εάν οποιοδήποτε πρόβλημα από την προτεινόμενη λίστα είναι σχετικό, η κλασματική αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ θα σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε.

Αντενδείξεις για αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ

Εκτός από τις προφανείς ενδείξεις, υπάρχουν επίσης απόλυτες αντενδείξεις για τη διαδικασία:

 • Φλεγμονώδης διαδικασία στην πληγείσα περιοχή.
 • Δερματοπάθειες και ψωρίαση.
 • Τάση σχηματισμού ουλών που μοιάζουν με όγκο.
 • Εστίες έρπητα στην πληγείσα περιοχή.
 • Περιπτώσεις λεύκης σε στενούς συγγενείς.
 • Το χημικό ξεφλούδισμα πραγματοποιήθηκε λιγότερο από 2 εβδομάδες πριν από την προτεινόμενη διαδικασία.
 • Συστηματικές ασθένειες του αίματος.
 • Κιρσοί στην περιοχή του λέιζερ.
 • Περίοδος εγκυμοσύνης και θηλασμού.
 • Ογκολογικά νοσήματα;
 • Σοβαρές μορφές στεφανιαίας νόσου και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Σχετικές αντενδείξεις για την αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ είναι η παρουσία φρέσκου μαυρίσματος, μεσαίου και επιφανειακού peeling λιγότερο από 3 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία.

Μαθήματα αναζωογόνησης με λέιζερ και δράσεις στη συνέχεια

Διαδικασία αναζωογόνησης δέρματος με λέιζερ

Ανάλογα με την περιοχή του δέρματος που αντιμετωπίζεται και τη φύση του προβλήματος, η διάρκεια μιας συνεδρίας με κλασματική έκθεση λέιζερ είναι 20 έως 40 λεπτά. Επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις είναι δυνατές μόνο μετά από 3 ή 4 εβδομάδες, συνήθως απαιτούνται συνολικά 3-4 συνεδρίες. Μέσα σε τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, παρατηρείται το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα. Για να διατηρηθεί, συνιστάται να κάνετε επαναλαμβανόμενες συνεδρίες μία φορά το χρόνο.

Μπορεί να αισθανθείτε μια ελαφριά αίσθηση καψίματος μετά τη διαδικασία, αλλά θα εξαφανιστεί μετά από περίπου 1-2 ώρες. Η προκύπτουσα ερυθρότητα και πιθανό ελαφρύ πρήξιμο διαρκούν 1-3 ημέρες. Αυτή τη στιγμή, συνιστάται η χρήση εξωτερικών παραγόντων που περιέχουν depanthenol (για παράδειγμα, αλοιφές ή πηκτές). Μόλις εξαφανιστούν τα αναφερόμενα συμπτώματα, πρέπει να χρησιμοποιηθεί κρέμα με υαλουρονικό οξύ.

Μπορείτε να πλύνετε και να κάνετε ντους την ίδια μέρα που έγινε η αναζωογόνηση του προσώπου με λέιζερ, αλλά είναι καλύτερα να αναβάλλετε μια επίσκεψη στην πισίνα ή στη σάουνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το foundation ξανά μία ημέρα μετά τη διαδικασία.

Η χρήση αντηλιακού με συντελεστή προστασίας από τον ήλιο 30 ή μεγαλύτερο είναι υποχρεωτική καθώς το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις ακτίνες UV σε αυτό το σημείο.

Μετά την αναζωογόνηση με λέιζερ, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συστάσεις του ειδικού που πραγματοποίησε τη διαδικασία. Ο γιατρός προτείνει τα βέλτιστα καλλυντικά σκευάσματα ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και την κατάσταση του δέρματος και καθορίζει τη συχνότητα και τη διάρκειά τους.