Μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου

Οι γυναίκες είναι ικανοποιημένες με τα αποτελέσματα της αναζωογόνησης του δέρματος του προσώπου χάρη στο μη χειρουργικό lifting

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν πρόκειται για λίφτινγκ είναι η πλαστική χειρουργική. Ωστόσο, δεν θέλουν όλοι και δεν μπορούν να εκτεθούν σε ριζικές επιρροές. Ένας πιθανός συμβιβασμός σε αυτή την περίπτωση είναι πολλές ελάχιστες και μη επεμβατικές τεχνικές αναζωογόνησης.

Μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου– Πρόκειται για μια ολόκληρη σειρά διαφορετικών διαδικασιών που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση του δέρματος, να εξαλείψουν τον χαλαρό ιστό και να δώσουν διαύγεια στο οβάλ χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης και τις δυσκολίες που συνδέονται με αυτό.

Τα κύρια πλεονεκτήματα τέτοιων τεχνικών σε σύγκριση με τη χειρουργική επέμβαση είναι το σχετικά χαμηλό κόστος, το χαμηλό τραύμα και οι λιγότερες αντενδείξεις. Ταυτόχρονα, με τη βοήθειά τους δεν είναι πάντα δυνατό να επιτευχθεί ένα τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα όπως μετά την επέμβαση, ούτε διαρκεί τόσο πολύ, συνήθως μέχρι 2-3 χρόνια, γεγονός που αναιρεί εν μέρει το πλεονέκτημα κόστους.

Βασικές μέθοδοι μη χειρουργικής ανύψωσης

Όλες οι μη χειρουργικές επεμβάσεις λίφτινγκ μπορούν να χωριστούν σε πολλές μεγάλες ομάδες:

 • Ενέσιμο– υποδόρια χορήγηση φαρμάκων που βοηθούν στη βελτίωση του τόνου του δέρματος και στη γενική αναζωογόνηση. Αυτό περιλαμβάνει ιδιαίτερα ορισμένες μορφές μεσοθεραπείας, διαμόρφωσης περιγράμματος και ανόρθωσης πλάσματος
 • Σκεύη, εξαρτήματα– πραγματοποιούνται σε συσκευές που χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους ενέργειας (λέιζερ, ραδιοκύματα, μικρορεύματα κ. λπ. ) για να δράσουν στο δέρμα.
 • Ανύψωση με κλωστές– Τοποθέτηση ειδικών βιοσυμβατών νημάτων κάτω από το δέρμα που βοηθούν στη μετακίνηση των ιστών σε νέα θέση. Οι περισσότεροι τύποι λίφτινγκ με νήματα είναι χειρουργικές τεχνικές, αλλά η επεμβατικότητα και ο αριθμός των αντενδείξεων είναι σημαντικά χαμηλότεροι από άλλες επεμβάσεις αντιγήρανσης προσώπου
 • Βαθιές φλούδεςΤα ανώτερα στρώματα του χορίου αφαιρούνται. Διεγείρει την ανανέωση του δέρματος και έτσι δημιουργεί ένα αποτέλεσμα ανόρθωσης
 • Χειροκίνητες πρακτικές– διάφορες τεχνικές μασάζ με στόχο τη βελτίωση του τόνου των μυϊκών δομών του προσώπου και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Lifting με ένεση και αναζωογόνηση προσώπου

Οι διαδικασίες έγχυσης βοηθούν στην αναζωογόνηση και στη βελτίωση του τόνου του δέρματος

Μία από τις ασφαλέστερες και πιο κοινές μεθόδους αυτής της ομάδας είναιΜεσολίφτινγκ– μια παραλλαγή μεσοθεραπείας με ειδικά επιλεγμένο σύμπλεγμα ενεργών ενυδατικών και δυναμωτικών ουσιών, που ενεργοποιεί τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων, τα γεμίζει με υγρασία και προάγει την τοπική κυκλοφορία του αίματος. Το τυπικό μάθημα αποτελείται από 3-5 διαδικασίες, η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι 6 έως 18 μήνες. Μετά το μεσολίφτινγκ, η γήρανση και η χαλάρωση του δέρματος λειαίνεται αισθητά, φαίνεται φρέσκο και νεανικό, οι βαθιές στατικές ρυτίδες μειώνονται και οι μικρές ρυτίδες του προσώπου εξαφανίζονται, το δέρμα ανανεώνεται σε κυτταρικό επίπεδο, το χρώμα του εξομαλύνεται, η σφριγηλότητα και η ελαστικότητα βελτιώνονται.

Ανύψωση πλάσματοςήΘεραπεία PRPείναι μια ένεση του ίδιου του αίματος του ασθενούς (ή του πλάσματος που έχει υποβληθεί σε ειδική προεπεξεργασία). Το μάθημα περιλαμβάνει 4-5 συνεδρίες, τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 1 χρόνο. Το Plasmolifting δρα τόσο τοπικά όσο και σε κυτταρικό επίπεδο του δέρματος, ενεργοποιεί τη σύνθεση ινών κολλαγόνου και έχει αναζωογονητική δράση σε ολόκληρο το σώμα - διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιεί διαδικασίες αναγέννησης και ανανέωσης των κυττάρων. Επιπλέον, το πλάσμα, όπως μια βιολογική κόλλα, συνδέει το δέρμα του προσώπου με τις υποκείμενες δομές, εξαλείφοντας την πτώση των ιστών που σχετίζεται με την ηλικία. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, το δέρμα λειαίνει, γίνεται πιο ελαστικό και σφριγηλό, οι λεπτές ρυτίδες εξαφανίζονται και οι βαθιές ρυτίδες μειώνονται.

Εάν το meso και το plasmolifting έχουν πολύπλοκη επίδραση σε ολόκληρο το πρόσωπο, συσφίγγοντάς το και αναζωογονώντας το, τότεΠλαστική χειρουργική περιγράμματος με fillersΚαιΘεραπεία αλλαντίασηςΣχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία.

 • Οι ενέσεις πλήρωσης έχουν σκοπό να γεμίσουν τις βαθιές ρυτίδες, να αναπληρώσουν τον όγκο του ιστού που λείπει και να διορθώσουν το σχήμα του προσώπου. Σήμερα, μια ευρεία γκάμα προϊόντων που βασίζονται κυρίως σε υαλουρονικό οξύ υψηλής πυκνότητας είναι διαθέσιμα στους αισθητικούς και έχουν σχεδιαστεί για να διορθώνουν ορισμένα ελαττώματα του προσώπου που σχετίζονται με την ηλικία.
 • Η θεραπεία με αλλαντίαση χρησιμοποιεί φάρμακα που βασίζονται στην τοξίνη αλλαντίασης τύπου Α, η οποία μπλοκάρει τις νευρικές απολήξεις στην περιοχή της ένεσης και αποτρέπει τη συστολή των μυών του προσώπου. Αυτό λειαίνει το δέρμα και ακόμη και οι βαθιές ρυτίδες του προσώπου μειώνονται ή εξαφανίζονται εντελώς.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας περιγράμματος και αλλαντίασης διαρκεί περίπου 8-12 μήνες, ανάλογα με τη δραστηριότητα των μεταβολικών διεργασιών και άλλα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του σώματος.

Μέθοδοι σύσφιξης υλικού

Το hardware lifting λειαίνει τις ρυτίδες και κάνει το δέρμα του προσώπου ελαστικό

Πώς λειτουργούν οι περισσότερες μέθοδοιΑνυψωτικό υλικότο ίδιο πράγμα - ο υποδόριος ιστός θερμαίνεται μέσω στοχευμένης δράσης, η οποία διεγείρει τη συμπίεση των υφιστάμενων ινών κολλαγόνου και την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό λειαίνει τις ρυτίδες, στενεύει τους πόρους και κάνει το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό. Οι κύριες διαφορές μεταξύ τέτοιων διαδικασιών είναι ο τύπος ενέργειας που χρησιμοποιείται (λέιζερ, ραδιοκύματα κ. λπ. ). Κατά τα άλλα μοιάζουν πολύ: πραγματοποιούνται σε μαθήματα 3 έως 5 συνεδριών και η διάρκεια του αποτελέσματος είναι περίπου 2 χρόνια. Σήμερα οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι είναι:

 • Θερμική ανύψωση με λέιζερ– Χρησιμοποιείται ενέργεια λέιζερ.
 • Ανύψωση ΕΛΟΣ– με βάση την επίδραση δύο τύπων ενέργειας ταυτόχρονα – λέιζερ και φωτός.
 • Ανύψωση ραδιοσυχνοτήτων (RF).– Χρησιμοποιούνται ραδιοκύματα χαμηλής ισχύος και υψηλής συχνότητας.

Άλλη επιλογή -Θεραπεία με μικρορεύματα, – λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Τα κύτταρα του δέρματος διεγείρονται από μικρορεύματα και ειδικά ανεπτυγμένα βιολογικά σκευάσματα με ισχυρά αντιοξειδωτικά που ενεργοποιούν τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης του δέρματος.

Η τυπική πορεία μιας τέτοιας μη χειρουργικής ανύψωσης αποτελείται από 4-5 επεμβάσεις που εκτελούνται μία φορά την εβδομάδα. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου περιλαμβάνουν έναν ελάχιστο αριθμό αντενδείξεων και την πλήρη αβλαβή για το σώμα. Τα μικρορεύματα ενεργοποιούν το μεταβολισμό, ομαλοποιούν τη χημική σύνθεση των κυττάρων και αυξάνουν την ελαστικότητα των ιστών - για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται συχνά ως επανορθωτική διαδικασία μετά από χειρουργικές επεμβάσεις.

Ανύψωση με κλωστές

Lifting με νήματα – μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική για την αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου

Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική κατά την οποία εισάγονται λεπτές κλωστές κάτω από το δέρμα. Στη συνέχεια τραβιέται προς τα πάνω, μετακινούνται πίσω σας και οι μαλακοί ιστοί στερεώνονται στην επιθυμητή θέση. Η διαδικασία είναι γρήγορη και ασφαλής, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά σοβαρή. Επομένως, δεν πρέπει να γίνεται από αισθητικό που εργάζεται στο «εξωτερικό μέρος» του προσώπου, αλλά από πλαστικό χειρουργό που γνωρίζει καλά την εσωτερική δομή του προσώπου. Ανάλογα με τις γενικές ενδείξεις και τις προσωπικές προτιμήσεις του ασθενούς , ενδέχεται να χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα:

 • Μη απορροφήσιμα νήματα, κατασκευασμένο από βιοσυμβατά υλικά όπως το πολυπροπυλένιο.
 • Μεσοκλωστές- θεωρούνται ελαφρώς λιγότερο αποτελεσματικά, αλλά αποτελούνται από πολυγαλακτικό οξύ, το οποίο δεν παραμένει κάτω από το δέρμα αλλά απορροφάται πλήρως μετά από λίγους μήνες. Εκτός από την πραγματική σύσφιξη, έχουν θετική επίδραση στη γενική κατάσταση και την υγεία του δέρματος (παρόμοια με τη μεσοθεραπεία, εξ ου και το πρόθεμα "Meso" στο όνομα)

Το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται διαρκεί κατά μέσο όρο 2-3 χρόνια. Μετά από αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε πρόσθετα νήματα ή να επιλέξετε μια διαφορετική τεχνική (τα ήδη εγκατεστημένα νήματα δεν παρεμβαίνουν στις αισθητικές επεμβάσεις ή στη χειρουργική ανύψωση). Ορισμένα από τα μη απορροφήσιμα νήματα μπορούν να «σφίξουν» στο μέλλον, αλλά δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των ειδικών σχετικά με τη σκοπιμότητα ενός τέτοιου χειρισμού.

Βαθιές φλούδες

Ένα βαθύ peeling προωθεί τις διαδικασίες αναγέννησης του δέρματος και το αναζωογονεί

Αυτές είναι αρκετά τραυματικές και επώδυνες, αλλά ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματικές διαδικασίες, με τη βοήθεια των οποίων μπορείτε να προωθήσετε τις διαδικασίες αναγέννησης του δέρματος, να βελτιώσετε το χρώμα, την απαλότητα και την ελαστικότητά του και επίσης να εξαλείψετε πολλά εξωτερικά ελαττώματα (υπερκεράτωση, υπερμελάγχρωση, και τα λοιπά. ).

 • Ενώβαθύ χημικό peelingΟι όξινες συνθέσεις με βάση τη φαινόλη εφαρμόζονται στο πρόσωπο, καταστρέφοντας τα ανώτερα στρώματα του δέρματος μέχρι το μέσο της δικτυωτής στιβάδας του χορίου. Η διαδικασία πραγματοποιείται μόνο σε κλινικό περιβάλλον υπό γενική αναισθησία - ως πλήρης επέμβαση.
 • Βαθιά ανάπλαση με λέιζερσυνδυάζει δύο διαδικασίες: την εφαρμογή θερμικού μικροτραύματος στο δέρμα, που ενεργοποιεί εσωτερικούς μηχανισμούς ανάκτησης σε αυτό, και την εξάτμιση (εξάτμιση) των παλαιών κυττάρων. Τα σύγχρονα κλασματικά αφαιρετικά λέιζερ εκτελούν αυτές τις δύο ενέργειες ταυτόχρονα, επιτρέποντάς σας να επιτύχετε ένα πιο έντονο αποτέλεσμα ανύψωσης σε λιγότερες συνεδρίες από τις προηγούμενες γενιές λέιζερ.

Η περίοδος αποκατάστασης μετά τα βαθιά peeling είναι αρκετά μεγάλη (η αποκατάσταση διαρκεί έως και 2 εβδομάδες). Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 1 χρόνο. Εάν συγκρίνουμε και τις δύο διαδικασίες, η επανόρθωση με λέιζερ έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα - τη δυνατότητα προσαρμογής της δύναμης και του βάθους της πρόσκρουσης "εν πτήσει". Αυτό σας επιτρέπει να επιτύχετε βέλτιστα αποτελέσματα για κάθε περιοχή, ακόμη και για πολύ ευαίσθητες περιοχές (βλέφαρα, χείλη , λαιμός) Επιλέξτε παραμέτρους που δεν μπορούν να επιτευχθούν με χημικό peeling Επιπλέον, το σύστημα ψύξης καθιστά τη διαδικασία λιγότερο επώδυνη και επιτρέπει τη χρήση τοπικής αναισθησίας.

Το μασάζ ως μέθοδος μη χειρουργικού λίφτινγκ προσώπου

Ένα γλυπτό μασάζ προσώπου δίνει στο δέρμα το απαραίτητο αποτέλεσμα lifting

Είναι επίσης δυνατό να επιτευχθεί ένα ορισμένο αποτέλεσμα ανύψωσης με τη βοήθεια χειροκίνητης επιρροής, αν και υπάρχουν πολύ διαφορετικές απόψεις μεταξύ των ειδικών σχετικά με τη σοβαρότητα και τη διάρκειά του. Η πιο δημοφιλής διαδικασία από αυτήν την ομάδα είναιΓλυπτικό μασάζ προσώπου(πλαστικοποιητικό μασάζ, μασάζ προσώπου Joelle Siocco και άλλες ιδιόκτητες τεχνικές).

Η ενεργή αρχή βασίζεται στην προπόνηση βαθιάς ενδυνάμωσης των μυών του προσώπου και μη ενώ ενεργοποιεί τη λεμφική παροχέτευση. Ο μασέρ «σχηματίζει» τα περιγράμματα του προσώπου και διορθώνει τις προβληματικές περιοχές, με αποτέλεσμα το οβάλ γίνεται πιο καθαρό, οι εκδηλώσεις των αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία μειώνονται, η ένταση των μυών ανακουφίζεται και το χρώμα του δέρματος βελτιώνεται.

Το τυπικό μάθημα περιλαμβάνει 10-12 συνεδρίες, που διεξάγονται κάθε 2-3 ημέρες. Απαιτείται περαιτέρω συντήρηση δύο με τρεις φορές το μήνα, κάτι που αποτελεί σχετικό μειονέκτημα αυτής της μεθόδου μη χειρουργικής ανύψωσης. Τα προφανή πλεονεκτήματα του γλυπτικού μασάζ είναι η ανώδυνη, απόλυτη ασφάλεια, κανένας χρόνος αποκατάστασης, κανένας κίνδυνος επιπλοκών, κανένας ερεθισμός στο δέρμα. Το προφανές μειονέκτημα είναι ότι τα αποτελέσματα είναι σημαντικά λιγότερο έντονα σε σύγκριση με άλλες μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω.

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη μη χειρουργική τεχνική λίφτινγκ προσώπου;

Προκειμένου να εξομαλυνθούν και ενδεχομένως να εξαλειφθούν πλήρως τα σημάδια γήρανσης του δέρματος, είναι απαραίτητο να εντοπιστούν τα αίτια της εμφάνισής τους. Αυτή η μοναδική διάγνωση είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα ενός κοσμετολόγου ή πλαστικού χειρουργού. Θα πρέπει να του ανατεθεί η επιλογή μιας συγκεκριμένης μεθόδου αναζωογόνησης ή ο συνδυασμός τους. Όταν πρόκειται για ένα πρόσωπο, το ερώτημα είναι συνήθως:Πόσο «βαθιά» εντοπίζονται οι αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία;

 • Εάν επηρεάζουν κυρίως το δέρμα - π. χ. Β. Μιλάμε για μικρές ρυτίδες, αλλαγές στην ανακούφιση, μειωμένη ώθηση - προτιμώνται μέθοδοι που επηρεάζουν τη στιβάδα του δέρματος (αποκατάσταση, συμπύκνωση, ενίσχυση του πλαισίου ελαστίνης-κολλαγόνου, γυάλισμα υφιστάμενων ελαττωμάτων). Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται peeling, thermolifting, plasma therapy και mesolifting.
 • Εάν υπάρχουν προβλήματα με τις υποδόριες δομές του προσώπου (βαθιές ρυτίδες, έντονες ρινοδακρυϊκές αυλακώσεις, μάγουλα, σακούλες κάτω από τα μάτια, απώλεια διαύγειας του οβάλ του προσώπου, διπλό πηγούνι), επιλέξτε μεθόδους που επηρεάζουν τους μύες και τον υποδόριο ιστό. Αυτά περιλαμβάνουν ανύψωση νήματος, θεραπεία αλλαντίασης, διαμόρφωση περιγράμματος, μικρορεύματα και γλυπτικό μασάζ.
 • Σε πολλές περιπτώσεις, οι αλλαγές επηρεάζουν τόσο το δέρμα όσο και τις εσωτερικές δομές. Για να επιτευχθεί ένα έντονο αποτέλεσμα, απαιτείται ένας προσεκτικός συνδυασμός πολλών τεχνικών αναζωογόνησης.

Γνώμη ειδικού

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από κορυφαίους κοσμετολόγους να σχολιάσουν την αποτελεσματικότητα ορισμένων μη χειρουργικών επιλογών λίφτινγκ και στράφηκαν επίσης σε πλαστικούς χειρουργούς για επαγγελματική γνώμη:

 1. «Το ερώτημα είναι πολύ πιο απλό από όσο φαίνεται. Για να μην κάνετε λάθος κατά την επιλογή της τεχνικής, να μην κάνετε επέμβαση νωρίτερα από ό, τι χρειάζεται, αλλά και να μην αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην αισθητική πρακτική από το αναμενόμενο, χρειάζεται μόνο να διευκρινίσετε τρία πράγματα:

  • Κατάσταση μαλακών ιστών, βαθμός πτώσης.Εάν οι αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία δεν είναι πολύ προχωρημένες, μπορούμε να μιλήσουμε για μη χειρουργικές λύσεις. Όταν πρόκειται για έντονες ρυτίδες και αρκετά μεγάλη περίσσεια δέρματος, μην σπαταλάτε χρόνο και χρήμα σε καλλυντικά και μην κάνετε αυταπάτες. Το υπερβολικό δέρμα δεν εξαφανίζεται από μόνο του, μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με νυστέρι και μόνο ένας πλαστικός χειρουργός θα σας βοηθήσει εδώ.
  • Ηλικία. Μέχρι την ηλικία των 40 ετών (οι πιο συνηθισμένες), οι αισθητικές επεμβάσεις λειτουργούν αρκετά καλά. Μετά από 40 χρόνια, η επίδρασή τους γίνεται όλο και λιγότερο αισθητή και μετά τα 50 θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τη χειρουργική επέμβαση εάν χρειάζεστε ένα πραγματικό αποτέλεσμα και όχι μόνο φροντίδα.
  • Οι ευχές του ασθενούς.Μόνο εσείς αποφασίζετε σε ποιον θα απευθυνθείτε και τι χρειάζεστε. Δεν θέλουν όλες οι γυναίκες να φαίνονται 10-20 χρόνια νεότερες. Για πολλούς είναι σημαντικό να δείχνουν απλά περιποιημένοι και φρέσκοι ανάλογα με την ηλικία τους. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί χωρίς χειρουργική επέμβαση. Θαμπή επιδερμίδα, χαλάρωση του δέρματος, λεπτές ρυτίδες, κηλίδες ηλικίας κ. λπ. - οι αισθητικοί αντιμετωπίζουν καλά όλα αυτά τα προβλήματα. Ωστόσο, εάν δεν σας ικανοποιεί το χαλάρωση του περιγράμματος του προσώπου, τα πεσμένα βλέφαρα, τα μάγουλα, οι σακούλες κάτω από τα μάτια, το διπλό πηγούνι ή οι ρυτίδες στο λαιμό, συμβουλευτείτε μόνο έναν χειρουργό.

  Εάν χρειάζεστε ένα πολύ μικρό ανυψωτικό, δώστε προσοχή στη διανυσματική ανύψωση με διάφορα νήματα ή πλαστικό περιγράμματος. Επαναλαμβάνοντας αυτές τις διαδικασίες μία ή δύο φορές το χρόνο, μπορείτε να αναβάλετε τη χειρουργική επέμβαση για αρκετά χρόνια. Εσείς οι ίδιοι θα καταλάβετε πότε δεν σας αρέσει πλέον το αποτέλεσμα που προκύπτει και είναι καιρός να σκεφτείτε πιο ριζοσπαστικές μεθόδους. "

 2. «Οι μη χειρουργικές μέθοδοι, φυσικά, δεν θα αντικαταστήσουν την πλαστική χειρουργική, αλλά είναι ένα καλό μέσο πρόληψης και μπορούν να καθυστερήσουν την επίσκεψη στον χειρουργό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την ηλικία των 25 ετών, ίσως είναι σκόπιμο για τις γυναίκες να καταφεύγουν σε ήπιο lifting (hardware cosmetology). Σχεδόν οποιαδήποτε από τις μεθόδους που αναφέρονται στο άρθρο μπορεί να βοηθήσει με ορισμένες ανεπαίσθητες αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία. Οι ειδικοί μας χρησιμοποιούν ορισμένες από αυτές τις διαδικασίες μεμονωμένα, αλλά συνήθως ως μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος.

  Η στασιμότητα μπορεί να συμβεί μετά από ένα χειρουργικό λίφτινγκ, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα με τη βοήθεια μικρορευμάτων. Τα πλαστικά περιγράμματος με πληρωτικά μπορούν να διορθώσουν μικρές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία, αλλά σε αυτή την περίπτωση τα πληρωτικά πλάσματος (ανάλογα πληρωτικών υαλουρονικού οξέος που παράγονται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς) έχουν αποδειχθεί καλύτερα.

  Τα σκευάσματα βοτουλινικής τοξίνης Α, φυσικά, δίνουν καλά αποτελέσματα και είναι αδύνατο να αντικατασταθούν με ανάλογα. Η ανύψωση RF έχει επίσης καλή επίδραση τόσο στην πρόληψη της γήρανσης όσο και στη θεραπεία συντήρησης μετά από πλαστική χειρουργική. Ωστόσο, λόγω του τραυματικού χαρακτήρα του, το peeling φαινόλης δεν χρησιμοποιείται στην κλινική μας.

  Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των μη χειρουργικών διαδικασιών ανύψωσης είναι ότι μπορούν να συστηθούν σε ασθενείς σε σχετικά νεαρή ηλικία με μικρές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία. Για παράδειγμα, μια ήπια εναλλακτική λύση στη βλεφαροπλαστική μπορεί να είναι η ανύψωση με πλάσμα, λέιζερ ή RF, καθώς και μεσοκλωστές - τι ακριβώς να επιλέξετε εξαρτάται από τη "σοβαρότητα" του δέρματος, το βάθος των ρυτίδων, την ηλικία του ασθενούς και την παρουσία ορισμένων αντενδείξεων .

 3. «Θα ήθελα να επισημάνω αμέσως ότι, φυσικά, καμία από τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις χειρουργικές επεμβάσεις ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Ωστόσο, συμβαίνει συχνά η κατάσταση της υγείας του ασθενούς να μην επιτρέπει ένα τέτοιο βήμα ή η συγκεκριμένη κατάσταση να μην απαιτεί ακόμη χειρουργική επέμβαση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα ελάχιστα επεμβατικά καλλυντικά μπορούν να μας βοηθήσουν.

  Οι τεχνικές ανύψωσης νήματος, λίφτινγκ με λέιζερ και ανόρθωσης ραδιοσυχνοτήτων μπορεί κάλλιστα να καθυστερήσουν την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση και να χρησιμεύσουν ως ένα είδος προσωρινής αντικατάστασης για τις χειρουργικές τεχνικές λίφτινγκ προσώπου. Οι ρυτίδες μπορούν να εξαλειφθούν μέσω θεραπείας αλλαντίασης και πληρωτικών. Το Plasmolifting βελτιώνει την ώθηση του δέρματος και τη γενική του κατάσταση. Τα πίλινγκ είναι επίσης υπεύθυνα για το σμήγμα, το χρώμα και την ποιότητα του δέρματος. Αυτές οι διαδικασίες είναι αποτελεσματικές ως προς το εύρος τους, αλλά δεν αντιπροσωπεύουν μια άμεση εναλλακτική στην πλαστική χειρουργική.

  Η κλινική εκτελεί σχεδόν όλες τις διαδικασίες που περιγράφονται στο άρθρο, ωστόσο, για καθεμία από αυτές υπάρχουν και ενδείξεις και αντενδείξεις. Συγκεκριμένα, για ασθενείς που έρχονται σε εμάς για πλήρες λίφτινγκ, προτείνω λίφτινγκ με πλάσμα πριν και μετά την επέμβαση, ώστε να συντομεύσουμε τον χρόνο αποκατάστασης. Αλλά δεν αξίζει να πραγματοποιήσετε διαδικασίες αναζωογόνησης υλικού πριν από την επέμβαση. "

 4. «Προς το παρόν, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αποτελεσματικών μεθόδων μη χειρουργικής αναζωογόνησης προσώπου, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά στις δεξιότητες ενός πλαστικού χειρουργού και ενός κοσμετολόγου. Ο χειρουργός δημιουργεί το περίγραμμα του προσώπου, η αισθητικός βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος. Και η γήρανση εκδηλώνεται με χαλάρωση του δέρματος και των μυών, μείωση του τόνου του δέρματος και επιδείνωση της ποιότητάς του. Συνολικά υπάρχουν περίπου πέντε είδη γήρανσης, ανάλογα με την εκδήλωσή της και αναπτύσσεται ένα πρόγραμμα αναζωογόνησης που περιλαμβάνει και τη χρήση μη χειρουργικών τεχνικών.

  Σήμερα θεωρώ ότι οι διαδικασίες υλικού (κλασματική φωτοθερμόλυση με λέιζερ, θερμική ανύψωση με λέιζερ), η ανύψωση με ραδιοσυχνότητες, καθώς και η ανύψωση πλαστικού περιγράμματος και νήματος είναι οι πιο αποτελεσματικές. Αλλά πρέπει να πούμε ειλικρινά ότι με σοβαρή πτώση και πολύ υποδόριο λίπος, όλα τα είδη ανύψωσης υλικού είναι αναποτελεσματικά, καθώς επηρεάζουν τα βαθιά στρώματα του δέρματος χωρίς να επιτίθενται στην επιφάνειά του. Πολύ δημοφιλές και αποτελεσματικό είναι επίσης το λεγόμενο τρισδιάστατο μοντελοποίηση προσώπου, στο οποίο χρησιμοποιούνται μια σειρά από μέτρα: διαμόρφωση περιγράμματος, ανύψωση νήματος, θεραπεία αλλαντίασης.

  Γενικά, έχουμε μια αρκετά μεγάλη επιλογή από ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους λίφτινγκ προσώπου, αλλά απαιτείται πάντα μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για βέλτιστα αποτελέσματα. Μια ενιαία μέθοδος, όσο καλή και αν είναι, δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα. "