Αναζωογόνηση προσώπου με πλάσμα. Είδη διαδικασιών, συσκευές, φωτογραφίες πριν και μετά, κριτικές

Η αναζωογόνηση του προσώπου με την εισαγωγή ενός διαλύματος πλάσματος κάτω από το δέρμα είναι μια νέα τεχνική στην κοσμητική ιατρική. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, η μέθοδος έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη σε ιδιωτικές κλινικές και οι κριτικές πελατών διαφημίζουν το προϊόν ως κάτι επαναστατικό στον κόσμο της κοσμετολογίας.

Για να διατηρήσετε την αντικειμενικότητα, εξετάστε την απόδοση από διαφορετικές οπτικές γωνίες και συγκρίνετε την με άλλες μεθόδους αναζωογόνησης χρησιμοποιώντας ενέσεις.

Η αρχή της ανύψωσης πλάσματος

Η διαδικασία plasmolifting περιλαμβάνει τη χορήγηση πολλών ενέσεων σε προβληματικές περιοχές του δέρματος, η σύνθεση των οποίων γίνεται από το αίμα του ασθενούς. Αρχικά, ο γιατρός παίρνει αίμα από τη φλέβα του ασθενούς και το διασπά στα συστατικά του χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή. Το πλάσμα αίματος που περιέχει επαρκή αριθμό αιμοπεταλίων αναμιγνύεται με ένα ειδικό τζελ.

Η γέλη είναι απαραίτητη για να συγκρατήσει το πλάσμα σε μια συγκεκριμένη περιοχή και στη συνέχεια διαλύεται. Ως αποτέλεσμα της εισαγωγής της σύνθεσης πλάσματος κάτω από το δέρμα, εμφανίζεται μια ορισμένη αντίδραση του σώματος, αρχίζει η παραγωγή πρωτεϊνών κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο ελαστικό και σφριγηλό.

Επιπλέον, ξεκινά η φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος, το οποίο προάγει την αναγέννηση των κυττάρων. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει στο σώμα κάθε ατόμου, αλλά με τη βοήθεια της διαδικασίας ανύψωσης πλάσματος, η ανανέωση των κυττάρων γίνεται πιο γρήγορα.

Αποτελεσματικότητα της διαδικασίας

Ανάλογα με την κατάσταση της υγείας και τα χαρακτηριστικά του σώματος, το αποτέλεσμα της ανύψωσης πλάσματος διαρκεί από 9 μήνες έως 2 χρόνια και σταδιακά εξαφανίζεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το δέρμα παραμένει λείο, ελαστικό και ελαστικό. Εάν η διαδικασία εκτελείται στο κεφάλι για την ανανέωση της τριχοφυΐας, πραγματοποιούνται έως και 10 συνεδρίες. Η αναζωογόνηση του προσώπου γίνεται σε 3-4 βήματα.

Εάν σταματήσουν περαιτέρω μέτρα για τη συνέχιση της διαδικασίας αναζωογόνησης, το δέρμα επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση και οι ρυτίδες στις περιοχές που εκτίθενται στο πλάσμα lifting επανέρχονται.

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η αναζωογόνηση προσώπου με πλάσμα, οι κριτικές της οποίας έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, όπως και κάθε άλλη διαδικασία, έχει θετικές και αρνητικές πλευρές.

Η διαδικασία είναι μια αυτόλογη διαδικασία, δηλ. H. Το υλικό για εισαγωγή κάτω από το δέρμα είναι 90% φυσικό και εγγενές στον ασθενή.

Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος απόρριψης καθώς με την εισαγωγή ξένων ουσιών (συνθετικά) και αποκλείεται επίσης η πιθανότητα αλλεργιών. Επιπλέον, η περίοδος αποκατάστασης διαρκεί το πολύ μία εβδομάδα, οπότε μπορείτε να παραγγείλετε αυτήν τη μέθοδο αναζωογόνησης ακόμη και στις διακοπές.

Κορίτσι πριν και μετά την ανανέωση δέρματος προσώπου με πλάσμα

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν ότι η διαδικασία καταπολεμά μόνο τις μικρές ρυτίδες και το αποτέλεσμα είναι βραχύβιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μέθοδος χρειάζεται να επαναλαμβάνεται κάθε 9 μήνες, κάτι που δεν είναι προσιτό για όλους. Όμως, παρά την ανάγκη επανάληψης της διαδικασίας, δεν προκαλεί εθισμό και η δόση της χορήγησης στο πλάσμα παραμένει η ίδια.

Είδη διαδικασιών

Η αναζωογόνηση προσώπου με πλάσμα, κριτικές της οποίας οι ευγνώμονες πελάτες αφήνουν σε κάθε ιστότοπο καλλυντικών κλινικών, χρησιμεύει όχι μόνο στην εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων, αλλά και, εάν το επιθυμείτε, στην αποκατάσταση της ελαστικότητας και ενός υγιούς χρώματος στο δέρμα.

Υπάρχουν πολλές προβληματικές περιοχές στο ανθρώπινο σώμα όπου αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται σε πλήρη έκταση, χωρισμένες σε διάφορους τύπους:

 • Lifting με πλάσμα προσώπου, που σας επιτρέπει να εξαλείψετε τις ρηχές ρυτίδες και τις ρυτίδες του προσώπου και να επαναφέρετε το σχήμα του προσώπου και των επιμέρους περιοχών του.
 • Ανύψωση του λαιμού με πλάσμα– διορθώνει τη χαλάρωση του δέρματος και του χαρίζει ελαστικότητα και πληρότητα.
 • στον χώρο του ντεκολτέ– μειώνει τη χαλάρωση του δέρματος και εξαλείφει τις ραγάδες.
 • στην περιοχή των μαλλιών στο κεφάλι– προάγει την αναγέννηση των μαλλιών, βελτιώνει τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, η σωστή λειτουργία των οποίων εξαλείφει την πιτυρίδα και το ξηρό τριχωτό της κεφαλής.
 • Ανύψωση πλάσματος στην οικεία περιοχή– καταπολεμά τη φλεγμονή, διορθώνει το σχήμα των χειλέων.
 • στην περιοχή των μηρών– εξαλείφει τις ραγάδες και μειώνει την ποσότητα των εναποθέσεων κυτταρίτιδας.
 • Plasma lifting στην οδοντιατρική– προάγει την αναγέννηση των μαλακών ιστών, εξαλείφει τη φλεγμονή των ούλων.
 • Ανύψωση πλάσματος σε άλλα μέρη του σώματος, όπου υπάρχουν ουλές, προάγει τον γρήγορο μεταβολισμό στον ιστό και διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων.

Ζώνες διόρθωσης

Το πλάσμα μπορεί να εγχυθεί σε οποιαδήποτε περιοχή του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων μερών του σώματος μέσα σε ένα άτομο (ούλα, μήτρα).

Για αναζωογόνηση, επιλέξτε τις ακόλουθες ζώνες διόρθωσης:

 • περιοχή γύρω από τα μάτια?
 • ρινοχειλικές πτυχές?
 • η περιοχή που είναι υπεύθυνη για το οβάλ του προσώπου.
 • ρυτίδες στο λαιμό?
 • ραγάδες στην περιοχή του ντεκολτέ.
 • Περιοχές με τις πιο έντονες εκδηλώσεις ακμής.
 • Ουλές, εγκαύματα και ουλές σε άλλα μέρη του σώματος.
 • Περιοχή κεφαλιού, στην περιοχή της γραμμής των μαλλιών.

Οδηγίες χρήσης

Δεν υπάρχει οριστικό όριο ηλικίας για τη διαδικασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε άνω των 14 ετών.

Ενδείξεις για τη χρήση αυτής της μεθόδου διόρθωσης του δέρματος μπορεί να είναι:

 • λεπτές ρυτίδες, πτυχές δέρματος που εμφανίζονται με την ηλικία και μετά από ξαφνική απώλεια βάρους.
 • Το αποτέλεσμα της αποτελεσματικής αναζωογόνησης πλάσματος της περιοχής των ματιών
 • χαλαρό, χαλαρό δέρμα.
 • απώλεια όγκου του οβάλ προσώπου.
 • σημάδια ακμής στο πρόσωπο και άλλες λεπτές περιοχές του δέρματος.
 • Απώλεια ελαστικότητας του δέρματος του προσώπου, που οδηγεί σε λέπτυνση και χαλάρωση.
 • σοβαρή ακμή (μαύρα στίγματα)?
 • φαλάκρα, πιτυρίδα?
 • εύθραυστα μαλλιά στο κεφάλι?
 • Σμηγματόρροια;
 • Δερματίτιδα;
 • Εκζεμα;
 • κυτταρίτιδα?
 • γυναικολογικές παθήσεις?
 • επιδείνωση μετά την έκθεση στον ήλιο.
 • Ουλές, ραγάδες, ουλές οποιασδήποτε προέλευσης.
 • κακή κυκλοφορία του αίματος στα ούλα.

Αντενδείξεις

Η προαναφερθείσα ηλικία κάτω των 14 ετών δεν αποτελεί αντένδειξη, δηλ. H. Η διαδικασία σε νεαρή ηλικία δεν προκαλεί παρενέργειες. Αυτός ο περιορισμός οφείλεται στο γεγονός ότι το δέρμα ενός εφήβου συνεχίζει να σχηματίζεται και η εξωτερική παρέμβαση στις μεταβολικές διεργασίες είναι ανεπιθύμητη.

Οι πρόσθετες αντενδείξεις περιλαμβάνουν τις ακόλουθες καταστάσεις ασθενών:

 • Περίοδος εγκυμοσύνης και θηλασμού.
 • Η διαδικασία ανύψωσης πλάσματος αντενδείκνυται για έγκυες γυναίκες
 • ασθένειες του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των μολυσματικών ασθενειών.
 • ογκολογικές ασθένειες?
 • Αλλεργία σε φάρμακα που μειώνουν την επίδραση των αιμοπεταλίων (αντιπηκτικά).
 • μειωμένη ανοσία?
 • Λήψη κορτικοστεροειδών.

Ποιες συσκευές χρησιμοποιούνται στην ανύψωση πλάσματος;

Η αναζωογόνηση και η διόρθωση του δέρματος με χρήση λίφτινγκ πλάσματος απαιτεί ειδικές συσκευές που λειτουργούν με διαφορετικούς όγκους και με διαφορετική ισχύ. Για παράδειγμα, μια συσκευή σχεδιασμένη να επεξεργάζεται 8 δοκιμαστικούς σωλήνες ταυτόχρονα και έχει απόδοση 6000 rpm μοιάζει με ζυγαριά κουζίνας.

Μια άλλη συσκευή επεξεργάζεται 12 δοκιμαστικούς σωλήνες ταυτόχρονα, αλλά έχει λιγότερη ισχύ, μόνο 4000 rpm, είναι τρεις φορές φθηνότερη και μοιάζει με πολυκουζινάκι σε όγκο και σχήμα. Άλλος εξοπλισμός περιλαμβάνει αποστειρωτή και σωλήνες κενού με ειδικό τζελ που διαχωρίζει το αίμα.

Μια συσκευή που βοηθά στη δημιουργία πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια

Οι συσκευές αγοράζονται από ιδιωτικές κλινικές, αλλά αν θέλετε, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια παρόμοια συσκευή στο σπίτι και να κάνετε plasma lifting στο σπίτι.

Προετοιμασία για τη διαδικασία

Για την αναζωογόνηση του προσώπου με τη χρήση ενέσεων πλάσματος, ο ασθενής πρέπει πρώτα να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση για να αποκλείσει την ογκολογία σε οποιοδήποτε στάδιο, λοιμώξεις και άλλες ασθένειες στις οποίες η διαδικασία αντενδείκνυται. Σύμφωνα με κριτικές από πρώην πελάτες, δεν κοστίζει πολύ χρόνο και χρήμα. Στη συνέχεια δίνεται χρόνος στον αιτούντα να προετοιμαστεί.

Για 3-4 ημέρες είναι απαραίτητο να αποκλειστούν από τη διατροφή το αλκοόλ, τα λιπαρά και πικάντικα τρόφιμα, καθώς και φάρμακα που εμποδίζουν το σχηματισμό αιμοπεταλίων.

Την ημέρα της ίδιας της διαδικασίας, θα πρέπει να αποφύγετε να φάτε οτιδήποτε και να πίνετε μόνο άφθονο νερό μέχρι να ολοκληρωθεί η διόρθωση. Η ασθενής είναι υποχρεωμένη να ξεπλένει όλο το μακιγιάζ από το πρόσωπο και να πλένει το πρόσωπό της με σαπούνι, ώστε το τονωτικό ή η κρέμα που χρησιμοποιήθηκε για το ντεμακιγιάζ να καταστραφεί και από την επιφάνεια του προσώπου.

Διεξαγωγή της διαδικασίας

Μετά την τελική προετοιμασία, λαμβάνεται φλεβικό αίμα από τον ασθενή και τοποθετείται σε φυγόκεντρο. Στη συσκευή, διασπάται σε εξαρτήματα και προστίθενται αντιπηκτικά στο τμήμα εργασίας, που εμποδίζουν την πήξη του αίματος. Όταν η σύνθεση είναι έτοιμη, ο ασθενής ξαπλώνει σε οριζόντια θέση για να διευκολύνει την ένεση.

Στη συνέχεια, η αναισθησία πρέπει να γίνει χρησιμοποιώντας ένα τζελ κατάψυξης που χρησιμοποιείται για να καλύψει το πρόσωπο ενώ το άτομο διατηρεί τις αισθήσεις του αλλά δεν αισθάνεται πόνο από τις ενέσεις.

Ένας αισθητικός πραγματοποιεί αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου χρησιμοποιώντας πλάσμα

Η αναισθησία είναι προαιρετική και η τιμή δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της επέμβασης. Στη συνέχεια, ο γιατρός παίρνει μια παχιά σύριγγα και εγχέει την απαιτούμενη σύνθεση πλάσματος σε κάθε καθορισμένη προβληματική περιοχή μία προς μία. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 1 ώρα, δηλαδή η διάρκεια μιας συνεδρίας.

Φάση αποκατάστασης, πώς εξελίσσεται η επούλωση

Όταν το πλάσμα εγχέεται κάτω από το δέρμα, χρησιμοποιείται μια παχιά βελόνα που μπορεί να διαπεράσει ένα παχύ πήκτωμα. Μετά από αυτό, οι κηλίδες παραμένουν στο πρόσωπο με τη μορφή κόκκινων κουκίδων, οι οποίες εξαφανίζονται από μόνες τους μέσα σε 2-3 ημέρες. Εάν ο γιατρός δεν άγγιξε το αγγείο, μπορείτε να κάνετε χωρίς αιμάτωμα. Εάν όχι, και εμφανιστεί αιμάτωμα, θα υποχωρήσει επίσης φυσικά.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε καμία θεραπεία για να μην διαλυθεί το ίδιο το πλάσμα κάτω από το δέρμα.Την πρώτη εβδομάδα, όταν πιέζεται, η περιοχή κάτω από την οποία εγχύθηκε το plasma gel μοιάζει με πλαστελίνη και αφήνει μια εσοχή.

Είναι τζελ και γίνεται αισθητό κάτω από το δέρμα μέχρι να διαλυθεί, κάτι που διαρκεί 7-12 ημέρες. Η διαδικασία δεν επηρεάζει τη γενική κατάσταση της υγείας εάν τηρούνται τα πρότυπα υγιεινής και δεν υπάρχει μόλυνση.

Συστάσεις για περιποίηση προσώπου μετά την αναζωογόνηση πλάσματος

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης, τις πρώτες ημέρες, δεν συνιστάται η χρήση καλλυντικών με τη μορφή foundation, πούδρας και κανονικών κρεμών. Εάν η διαδικασία δεν επηρεάζει τα χείλη και τα μάτια, επιτρέπεται η χρήση κραγιόν και μακιγιάζ ματιών. Ο στόχος είναι να μην ερεθιστούν οι περιοχές του δέρματος που έχουν υποστεί βλάβη από τις ενέσεις.

Στάδια επούλωσης του δέρματος του προσώπου μετά από επιτυχημένο lifting με πλάσμα

Επίσης, την επομένη της διαδικασίας, δεν πρέπει να κάνετε μασάζ προσώπου, να χρησιμοποιείτε scrub, να κάνετε απολέπιση ή να χρησιμοποιείτε μάσκες προσώπου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, δεν συνιστάται η επίσκεψη στη σάουνα, το μπάνιο ή το σολάριουμ και δεν συνιστάται επίσης η παραμονή στο άμεσο ηλιακό φως.

Για το λόγο αυτό, ορισμένοι ασθενείς προτιμούν να κάνουν τη διαδικασία το χειμώνα, καθώς το κρύο έχει συνολικά θετική επίδραση στο δέρμα και δεν χρειάζεται να κρύβονται από τον ήλιο στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθηστε

Εάν η διαδικασία αναζωογόνησης έγινε από εξειδικευμένο προσωπικό, η μέγιστη ταλαιπωρία που νιώθει ο ασθενής μετά την ανύψωση πλάσματος είναι ένα ελαφρύ πρήξιμο που εξαφανίζεται στο τέλος της ημέρας. Τα ίχνη της ένεσης εξαφανίζονται από μόνα τους μετά από 2-3 ημέρες. Εάν ο ασθενής πέσει σε λάθος χέρια, είναι πιθανές διαφορετικές συνέπειες.

Για παράδειγμα, εάν η βελόνα κρατιόταν σε λάθος γωνία, θα μπορούσε να διεισδύσει σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να προκαλέσει σοβαρούς μώλωπες που θα μπορούσαν να χρειαστούν μια εβδομάδα για να επουλωθούν. Εάν δεν τηρούνται τα πρότυπα υγιεινής, είναι πιθανή η δηλητηρίαση του αίματος, η ηπατίτιδα και άλλες σοβαρές ασθένειες που μεταδίδονται με το αίμα.

Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω επαναλαμβανόμενης χρήσης συριγγών. Απρόβλεπτες περιστάσεις είναι επίσης πιθανές με τη μορφή αλλεργίας στο μέταλλο της βελόνας, αναισθησία, που μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό ελκών στην περιοχή παρακέντησης της βελόνας. Μια αλλεργία στα αντιπηκτικά διευκρινίζεται πριν από τη διαδικασία και επομένως αποκλείεται.

Η αναζωογόνηση προσώπου με πλάσμα, οι κριτικές της οποίας συχνά σημειώνουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του προβληματικού δέρματος, πραγματοποιείται επίσης για την εξάλειψη της εκτεταμένης ακμής και μετά την ακμή.

Γυναίκα πριν και μετά την ανανέωση δέρματος προσώπου με πλάσμα

Σε αυτή την περίπτωση, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί για 2 εβδομάδες, ακολουθούμενη από φλεγμονή. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, αυτό το αποτέλεσμα εξαφανίζεται από μόνο του, επέρχεται ύφεση και επιτυγχάνεται το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Είναι δυνατή η ανύψωση πλάσματος στο σπίτι;

Το Plasmolifting είναι δυνατό μόνο με ειδικό εξοπλισμό που διαχωρίζει το αίμα στα συστατικά του. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα πρότυπα υγιεινής που πρέπει να είναι στάνταρ στο ιατρείο.

Χωρίς αυτές τις απαιτήσεις, η διαδικασία μπορεί να είναι επικίνδυνη, επομένως δεν συνιστάται η πραγματοποίηση της αναζωογόνησης εκτός ιατρείου, αλλά από πρακτική άποψη, η διαδικασία είναι δυνατή στο σπίτι.

Πλεονεκτήματα έναντι άλλων τεχνικών αναζωογόνησης προσώπου

Σε αντίθεση με τους συνθετικούς τύπους αναζωογόνησης, στους οποίους εισάγονται ξένα φάρμακα και ουσίες κάτω από το δέρμα, προκαλώντας ερεθισμό ή απόρριψη με κάθε είδους συνέπειες, το plasma lifting σήμερα κατέχει ηγετική θέση όσον αφορά την ασφάλεια.

Επίσης, η εισαγωγή του υαλουρονικού οξέος, που διαλύεται με την πάροδο του χρόνου, έχει μια σειρά από παρενέργειες, όπως κνησμό, πρήξιμο και δύσκολη επούλωση λόγω της χρήσης ενός φαρμάκου κατώτερου επιπέδου. Η ανύψωση πλάσματος δεν εισάγει στο σώμα ξένες ουσίες που θα οδηγούσαν σε απόρριψη, φλεγμονή και μακρά αποκατάσταση.

Με ποιες τεχνικές μπορεί να συνδυαστεί το plasma lifting;

Η αναζωογόνηση προσώπου με πλάσμα, κριτικές της οποίας εμφανίζονται συχνά σε φόρουμ σχετικά με την καταπολέμηση των αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία, δεν έχει αντενδείξεις σε καμία μέθοδο περιποίησης δέρματος στο μέλλον.

Η αναζωογόνηση προσώπου με πλάσμα μπορεί να συνδυαστεί με μασάζ μετά την επούλωση του δέρματος

Αφού παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος επούλωσης, ο ασθενής μπορεί επίσης να επωφεληθεί από μασάζ, peeling, μάσκες, peeling κ. λπ. Το Plasmolifting δεν κάνει το δέρμα ευάλωτο, αλλά μάλλον το κάνει πιο ελαστικό και ανθεκτικό.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα;

Ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, την ικανότητα του σώματός του να ανακάμψει γρήγορα και την ευαισθησία στην ανύψωση πλάσματος, μπορεί να απαιτηθούν 2-4 διαδικασίες με περίοδο 2-3 εβδομάδων - αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να απορροφηθεί το τζελ και το δέρμα μπορεί να ανακάμψει πλήρως από τις ενέσεις. Η θεραπεία της αλωπεκίας μπορεί να απαιτεί έως και 10 συνεδρίες.

Η διαδικασία εξάλειψης των ρυτίδων του προσώπου χάρη στην αναζωογόνηση πλάσματος

Για ορισμένους ασθενείς με ευαίσθητο δέρμα, η αναζωογόνηση του προσώπου με ενέσεις πλάσματος είναι η μόνη επιλογή. Σύμφωνα με κριτικές ανθρώπων που έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν άλλες μεθόδους διόρθωσης ένεσης, η κύρια ανησυχία είναι η απειλή φλεγμονής, παραμόρφωσης του προσώπου και αλλεργιών.

Με το plasma lifting, δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής μη αναστρέψιμες αρνητικές διεργασίες που σχετίζονται με τη διαδικασία, επομένως μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η διόρθωση πλάσματος είναι η ασφαλέστερη μέθοδος αναζωογόνησης σήμερα.