Κλασματική θερμόλυση: αναζωογόνηση του δέρματος και εξάλειψη ελαττωμάτων

Γυναίκα με δέρμα προσώπου αναζωογονημένη με κλασματική μέθοδο

Το να δείχνεις νέος είναι το όνειρο κάθε γυναίκας που έχει περάσει νεαρή ηλικία. Οι σύγχρονες τεχνολογίες βοηθούν να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Η κλασματική θερμόλυση είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την αποκατάσταση της νεανικής ελαστικότητας στο δέρμα. Αυτή η διαδικασία διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, δίνει στο δέρμα ελαστικότητα, εξαλείφει τις λεπτές γραμμές, βελτιώνει την επιδερμίδα, εξομαλύνει την υφή του δέρματος και ακόμη και στενεύει τους διευρυμένους πόρους.

Η διαδικασία χρησιμοποιεί πολύ μικρές, στοχευμένες ακτίνες λέιζερ που προκαλούν μικροσκοπική βλάβη στην υπό θεραπεία περιοχή του δέρματος. Η ακτινοβολία λέιζερ αυξάνει την τοπική θερμοκρασία ορισμένων περιοχών του δέρματος, γεγονός που αναπόφευκτα οδηγεί σε θέρμανση του ενδοκυτταρικού περιεχομένου και καταστροφή των κυτταρικών δομών. Αυτό, με τη σειρά του, ενεργοποιεί τις διαδικασίες ανάκτησης, οδηγεί σε αυξημένη παραγωγή ινιδικής πρωτεΐνης (κολλαγόνο) και στο σχηματισμό νέων επιθηλιακών κυττάρων. Και όσο περισσότερο κολλαγόνο στο στρώμα της επιδερμίδας, τόσο λιγότερες ρυτίδες και άλλα ελαττώματα στο δέρμα.

Σημάδια γήρανσης και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Οι γυναίκες πάντα ονειρευόντουσαν να επιβραδύνουν το πέρασμα του χρόνου και να διατηρήσουν την ομορφιά και τη φρεσκάδα τους. Η νεότητα δεν ισοδυναμεί με την ομορφιά, αλλά είναι πάντα ελκυστική. Χοντρά μαλλιά με ζουμερή απόχρωση, απαλό ρουζ, λεπτή σιλουέτα και μεταξένιο δέρμα - όλα αυτά τα σημάδια νεότητας έχουν μαγική επίδραση στους άνδρες. Και αν τα μαλλιά μπορούν να επιμηκυνθούν και να βαφτούν, και η φιγούρα σχηματίζεται μέσω της εκπαίδευσης, τότε με το δέρμα όλα είναι πολύ πιο περίπλοκα.

Τα ίχνη της νιότης σταδιακά διαγράφονται. Πρώτον, η απόχρωση της επιδερμίδας αλλάζει - γίνεται θαμπή. Το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό, εμφανίζονται διευρυμένοι πόροι και στη συνέχεια ρυτίδες - στην αρχή μικρές και μετά βαθιές. Και τώρα ο προβληματισμός λέει ότι η νιότη πέρασε.

Η γήρανση δεν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά είναι σίγουρα δυνατό να επιβραδυνθεί η διαδικασία. Οι σύγχρονες τεχνολογίες λέιζερ σας επιτρέπουν να διατηρήσετε τη νεότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σήμερα το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο λέιζερ είναι η κλασματική θερμόλυση.

Χαρακτηριστικά της τεχνικής

Στην κλασματοποιημένη θερμόλυση, το δέρμα εκτίθεται σε κλασματοποιημένη ακτίνα λέιζερ. Έτσι, η ακτίνα λέιζερ μετατρέπεται σε μια δέσμη μικρών ακτίνων που δείχνουν σε μικροσκοπικές περιοχές του δέρματος, καταστρέφοντας μόνο το 20 τοις εκατό του δέρματος. Τα κύτταρα της επιδερμίδας που βρίσκονται στα κενά μεταξύ των σημείων κρούσης παραμένουν ανέπαφα. Το δέρμα αρχίζει να παράγει ενεργά κολλαγόνο και ελαστίνη - τις ίδιες ουσίες, λόγω της έλλειψης των οποίων συμβαίνει η γήρανση του δέρματος.

Με τη βοήθεια της κλασματικής θερμόλυσης, μπορείτε όχι μόνο να αναζωογονήσετε το δέρμα, αλλά και να απαλλαγείτε από διάφορα ελαττώματα, όπως τα σημάδια μετά την ακμή. Με αυτόν τον τρόπο, οι ουλές, οι ουλές και οι ραγάδες στο δέρμα μπορούν να γίνουν λιγότερο αισθητές και η ανακούφιση του δέρματος μπορεί να εξομαλυνθεί.

Επειδή η διαδικασία είναι ήπια για το δέρμα, η κλασματική θερμόλυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναζωογόνηση ακόμη και των πιο ευαίσθητων περιοχών του προσώπου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής των ματιών.

Η περίοδος αποκατάστασης μετά τη διαδικασία δεν είναι μεγαλύτερη από 4-5 ημέρες. Αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να λύσετε ένα ευρύ φάσμα δερματικών προβλημάτων, ανεξάρτητα από τον εντοπισμό των ελαττωμάτων. Μεγάλες περιοχές του δέρματος μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν. Η διαδικασία είναι ουσιαστικά ανώδυνη και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται αναισθησία.

Αντενδείξεις και παρενέργειες

Η διαδικασία έχει μια σειρά από απόλυτες αντενδείξεις. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ψωρίαση;
 • Οποιεσδήποτε δερματώσεις στην περιοχή έκθεσης στο λέιζερ.
 • εστίες μόλυνσης από έρπητα στο δέρμα στην περιοχή της διαδικασίας.
 • Οποιαδήποτε φλεγμονή στην περιοχή έκθεσης με λέιζερ.
 • κιρσοί στην πληγείσα περιοχή.
 • Συστηματικές ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος ή του αίματος.
 • Σακχαρώδης διαβήτης (στο στάδιο της αποζημίωσης).
 • σοβαρή μορφή υψηλής αρτηριακής πίεσης?
 • παράνοια;
 • Ισχαιμική καρδιοπάθεια σε σοβαρή μορφή.
 • λήψη ορισμένων φαρμάκων?
 • ογκολογικές ασθένειες?
 • τάση για σχηματισμό χηλοειδών ουλών.
 • λεύκη

Επιπλέον, η διαδικασία πρέπει να ακυρωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Επίσης αντενδείξεις είναι μολυσματικές ασθένειες που συνοδεύονται από πυρετό. Η διαδικασία πρέπει να διεξάγεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά το χημικό peeling και λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά την ηλιοθεραπεία.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σχετικά σπάνιες. Μπορεί να εμφανιστούν έντονα κόκκινα στίγματα ή κνησμός στην περιοχή θεραπείας, αλλά αυτά τα φαινόμενα περνούν μάλλον γρήγορα. Το κάψιμο, το ξεφλούδισμα και η δημιουργία κρούστας είναι σχετικά σπάνια. Οι ουλές στο σημείο της έκθεσης ή οι αλλαγές στη μελάγχρωση του δέρματος εμφανίζονται ακόμη λιγότερο συχνά, αλλά αυτά τα φαινόμενα μπορεί να είναι αρκετά επίμονα.

Κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία

Αμέσως πριν από τη διαδικασία, το δέρμα στην πληγείσα περιοχή αντιμετωπίζεται προσεκτικά με αντισηπτικά παρασκευάσματα - αυτό είναι απαραίτητο ώστε οι παθογόνοι μικροοργανισμοί να μην διεισδύουν στην επιδερμίδα μέσω των μικρότερων δερματικών βλαβών. Η ίδια η διαδικασία διαρκεί από 20 έως 50 λεπτά, ανάλογα με το ελάττωμα του δέρματος και την περιοχή που πρόκειται να αντιμετωπιστεί.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η βιώσιμη αναζωογόνηση του δέρματος απαιτεί αρκετές συνεδρίες. Θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις εβδομάδες μεταξύ των διαδικασιών: κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το δέρμα έχει χρόνο να ανακάμψει πλήρως. Το αποτέλεσμα της αναζωογόνησης αυξάνεται σταδιακά και φτάνει το πολύ τρεις μήνες μετά την τελευταία θεραπεία. Μετά από αυτό, οι κοσμετολόγοι συνιστούν να κάνετε τη διαδικασία μία φορά το χρόνο για να διατηρήσετε το αποτέλεσμα.

Μια αίσθηση καψίματος είναι δυνατή αμέσως μετά την κλασματική θερμόλυση, η οποία εξαφανίζεται μέσα σε λίγες ώρες.

Το πρήξιμο και η ερυθρότητα του δέρματος διαρκούν περισσότερο - έως και τρεις ημέρες. Σε αυτό το διάστημα, το δέρμα χρειάζεται ιδιαίτερα προσεκτική περιποίηση. Για να επιταχυνθεί η επούλωση, συνιστάται η θεραπεία τους με κρέμες και αλοιφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πανθενόλη. Μετά την εξαφάνιση του οιδήματος και της υπεραιμίας, συνιστάται η χρήση κρέμες με υαλουρονικό οξύ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κοσμετολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Τις πρώτες ημέρες μετά τη διαδικασία είναι απαραίτητο να αποφύγετε τα επιθετικά καλλυντικά, να μην πηγαίνετε στη σάουνα και την πισίνα και να εγκαταλείψετε το αλκοόλ. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε το πρόσωπό σας από τον ήλιο: μετά τη διαδικασία, η ευαισθησία του δέρματος στις ακτίνες UV αυξάνεται αρκετές φορές. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το πιο αποτελεσματικό αντηλιακό και να αποφεύγετε να πηγαίνετε στην παραλία.